ANOR PO‘STI (PUNICA GRANATUM) DAN OLINGAN FLAVONOID EKSTRAKTI ASOSIDA NANOZARRACHALAR SINTEZI TAHLILI - To‘ychiyev Elbek Jo‘raboy o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada tadqiqot natijalari asosida olingan ilmiy ma’lumotlar biologik faol nanozarrachalar yaratish sohasini rivojlantirishga xizmat qiladi. Anor po‘sti flavonoidlari asosida sintez qilingan nanozarrachalar antibakterial, antifungal va antioksidant xususiyatlarga ega bo‘lgani sababli ularni farmatsevtika, tibbiyot, oziq-ovqat sanoati hamda qishloq xo‘jaligi sohalarida qo‘llash mumkin.