ZAMONAVIY INGLIZ INTERNET DISKURSIDA AYOL KONSEPTINING VERBAL VA KOGNITIV REPRESENTATSIYASI - Safayeva Elvira Saidjonovna; Ataxanova Gulmira Shavkatovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya; Mazkur maqolada zamonaviy ingliz internet diskursida ayol konseptining verbal va kognitiv representatsiyasi tahlil qilinadi. Internet kommunikatsiyasi jarayonida ayol obrazining til birliklari orqali ifodalanishi, uning ijtimoiy, madaniy va psixologik xususiyatlari hamda zamonaviy raqamli makonda shakllanayotgan yangi stereotiplar lingvokognitiv yondashuv asosida o‘rganiladi. Shuningdek, ijtimoiy tarmoqlar, bloglar va internet nashrlarida qo‘llanilayotgan leksik vositalarning ayol konseptini shakllantirishdagi o‘rni yoritiladi.