BIRINCHI SINF O‘QUVCHILARINING AQLIY RIVOJLANISHIDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALARNING AHAMIYATI - Eshpulatov Shakir Nabiyevich; Toshtemirova Charos Alijon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada birinchi sinf o‘quvchilarining aqliy rivojlanishida innovatsion texnologiyalarning ahamiyati yoritilgan. Ta’lim jarayonida zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, interaktiv metodlar va elektron ta’lim resurslaridan foydalanishning o‘quvchilarning bilish faolligi, mantiqiy fikrlashi, xotirasi va mustaqil fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, innovatsion texnologiyalar asosida tashkil etilgan darslarning ta’lim samaradorligini oshirishga ta’siri ochib berilgan.