O’ZBEKISTONDA AHOLINING BO’SH MABLAG’LARINI INVESTITSIYA LOYIHALARIGA JALB ETISHNING IQTISODIY MEXANIZMLARI - Ergashov Shamshodbek Nodirbek o'g'li; Farmonov Doston Bobojon o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O’zbekiston aholisining bo’sh mablag’larini iqtisodiy jihatdan samarali investitsiya loyihalariga jalb etish muammolari va imkoniyatlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Aholining qo’lida to’plangan mablag’larning hajmi, ularning rasmiy moliya tizimiga jalb etilmasligining sabablari va oqibatlari o’rganiladi. Xorijiy mamlakatlarda qo’llaniladigan moliyaviy vositachilik modellari ko’rib chiqiladi hamda O’zbekiston sharoitiga mos mexanizmlar ishlab chiqiladi. Tadqiqot natijalari aholining tejamkorlik faolligini oshirish va milliy iqtisodiyotga investitsiya oqimini ko’paytirish bo’yicha amaliy tavsiyalarni o’z ichiga oladi.