XOREOGRAFIK TA’LIMDA MUSIQA VA HARAKAT UYG‘UNLIGINING ILMIY-NAZARIY ASOSLARI - To‘rayeva Sayyora (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada xoreografik ta’lim jarayonida musiqa va harakat uyg‘unligining ilmiy-nazariy asoslari tahlil qilinadi. Musiqa ritmi, tempi va dinamikasining raqs harakatlari bilan o‘zaro bog‘liqligi, ularning ta’lim jarayonidagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, xoreografik faoliyatda musiqiy eshituv, ritmik sezgi va ijodiy tafakkurni rivojlantirishning pedagogik imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari musiqa va harakat uyg‘unligi o‘quvchilarning estetik didi, ijodiy qobiliyati hamda sahna madaniyatini shakllantirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.