SUN’IY INTELLEKT YORDAMIDA BOSHQARUVNING OCHIQLIGI VA SHAFFOFLIGINI TA’MINLASH YO‘LLARI - Mirzaaliyeva Aziza Musurmon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tadqiqotda davlat boshqaruvining turli yo‘nalishlarida tatbiq etilayotgan hamda bugungi kunning zarur talabiga aylangan zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan biri sun’iy intellektni tizimda joriy etishdagi yutuqlar hamda foydalar haqida so‘z yuritiladi. Shu bilan bir qatorda, chet el tajribasini inobatga olgan holda davlat sektorida qo‘llash mumkin bo‘lgan, boshqaruv samaradorligini oshirishga qaratilgan yangi usullari ham tahlil qilinadi.