M.NIZANOVTIŃ «EKI QANXOR» SHIǴARMASINDA QAHARMAN OBRAZINIŃ JARATILIWI - Qádirniyazova Nargiza Keńesbay qızı (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotaciya. Bul maqalada belgili qaraqalpaq jazıwshısı M.Nızanovtıń «Eki qanxor» shıǵarmasındaǵı qaharman obrazlarınıń jaratılıw ózgeshelikleri, olardıń xarakterin ashıwdaǵı jazıwshı sheberligi hám kórkemlik usılları analizlenedi. Shıǵarmadaǵı personajlardıń psixologiyalıq portreti, satiralıq hám yumorıstikalıq tásirler, sotsiallıq tipifikatsiya hám personajlar tiliniń ózine tánligi mısallar menen ashıp berilgen. Jazıwshınıń qaharmanlar obrazı arqalı jámiyettegi unamsız illetlerdi áshkara etiwdegi ideyalıq maqseti hám avtor poziciyası ilmiy tárepten analizlenedi.