DAROMADLAR VA XARAJATLAR HISOBINI TAKOMILLASHTIRISH - Egamberdiyeva Salima Rayimovna; Jo‘rayev Og‘abek Sherali o‘g‘li; Samadova Marjona Feruzbek qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada daromadlar va xarajatlar hisobini takomillashtirish, shunga bogʻliq boʻlgan muammolar, muammolarni hal qilishning nazariy maʼlumotlar yoritilgan. Bundan tashqari korxonalar xarajatlarining nazoratsiz oʻsishi, uni bartaraf etish uchun optimallashtirish zaruriyati, xarajatlarni tejash uchun maqsadli dasturlarni ishlab chiqish, ushbu dasturning ahamiyati shuningdek, ishlab chiqarish va xizmat koʻrsatish sohalarida xarajatlarni tejashning ilgʻor usullarini taklif va xulosalarini berish hamda xarajatlarni optimallashtirishga qaratilgan takliflar haqida ham maʼlumotlar berilgan.