YANGI O‘ZBEKISTONDA O‘ZINI O‘ZI BOSHQARISH ORGANLARINING YANGICHA ISH FAOLIYATI - Karamov Mamasharif Jamilovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Yangi O‘zbekiston sharoitida o‘zini o‘zi boshqarish organlarining yangicha ish faoliyati, ularning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni hamda bu sohada amalga oshirilayotgan islohotlarning mohiyati keng yoritib beriladi. Shuningdek, zamonaviy boshqaruv tizimiga moslashish imkoniyatlari va mavjud muammolar ham tahlil qilinadi. Maqolada mahalla institutining ijtimoiy-iqtisodiy va ma’naviy hayotdagi roli, fuqarolik jamiyatini shakllantirishdagi ahamiyati batafsil ochib beriladi.