ORGANIK CHIQINDILARNING BIOGAZ OLISHDAGI AHAMIYATI VA ULARDAN SAMARALI FOYDALANISH ISTIQBOLLARI - Xamroyev Elmurod Ortiqnazarovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Maqolada organik chiqindilarning biogaz ishlab chiqarishdagi ahamiyati, ularning fizik-kimyoviy xususiyatlari hamda anaerob bijg‘ish jarayonidagi o‘rni tahlil qilingan. Chorvachilik, qishloq xo‘jaligi, oziq-ovqat sanoati va maishiy organik chiqindilarni qayta ishlash orqali qayta tiklanuvchi energiya manbai bo‘lgan biogaz olish imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, biogaz ishlab chiqarishning ekologik va iqtisodiy afzalliklari hamda istiqbolli rivojlanish yo‘nalishlari baholangan. Tadqiqot natijalari organik chiqindilardan samarali foydalanish energiya xavfsizligini ta’minlash, atrof-muhit muhofazasini kuchaytirish va yashil iqtisodiyotni rivojlantirishda muhim ahamiyat kasb etishini ko‘rsatadi.