YO‘L HARAKATI XAVFSIZLIGINI TA’MINLASHDA HUQUQIY MADANIYATNING AHAMIYATI - Saydalimov Sirojiddin Muroduklayevich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada yo‘l harakati xavfsizligini ta’minlashda huquqiy madaniyatning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, yo‘l harakati qoidalariga rioya qilish, haydovchi va piyodalarning mas’uliyati hamda yo‘l-transport hodisalarining oldini olishga qaratilgan chora-tadbirlar yoritilgan. Yo‘l harakati ishtirokchilarining huquqiy savodxonligini oshirish orqali jamiyatda xavfsiz harakat muhitini shakllantirish masalalari ko‘rib chiqiladi.