SIZOT SUVLARI KIMYOVIY TARKIBINING KORRELYATSION TAHLILI VA EKOLOGIK-MELIORATIV HOLATNI BAHOLASHDAGI AHAMIYATI (Surxon-Sherobod havzasi misolida) - Rajabova Dilfuza Alisherovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Maqolada sizot suvlarining kimyoviy tarkibi, xossalari, korrilyatsion matritsa tahlili nazariy bilimlar va amaliy tadqiqotlar asosida yoritilib, hududning ekologik meliorativ holatni yaxshilash, shо‘rlangan tuproqlarning unumdorligini oshirish, oziq-ovqat sanoati barqarorligini ta’minlashda sizot suvlari kimyoviy tarkibi va ahamiyatining ilmiy asoslari ta’kidlab о‘tildi.