SURXON-SHEROBOD HAVZASI SIZOT SUVLARI KIMYOVIY TARKIBINING KORRELYATSION TAHLILI - Rajabova Dilfuza Alisherovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Surxon-Sherobod havzasi sizot suvlarining gidrokimyoviy tarkibi va asosiy kimyoviy ko‘rsatkichlari o‘rtasidagi bog‘liqlik korrelyatsion tahlil asosida baholangan. Sizot suvlarining agroekologik holat, tuproq melioratsiyasi va qishloq xo‘jaligi barqarorligiga ta’siri ilmiy jihatdan yoritilgan. Tadqiqot natijalari gidrokimyoviy ko‘rsatkichlardan agroekotizimlar holatini baholash va suv resurslarini samarali boshqarishda foydalanish imkoniyatlarini ko‘rsatadi.