O‘ZBEKISTONDA YOSHLAR SPORTINI RIVOJLANTIRISH: MUAMMOLAR VA ISTIQBOLLI YO‘NALISHLAR - Sodiqov Elbek Ne’matillo o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekistonda yoshlar sportining rivojlanish jarayoni, mavjud muammolar hamda ularni bartaraf etishning istiqbolli yo‘nalishlari ilmiy tahlil qilinadi. Tadqiqotda sport infratuzilmasi, moliyaviy ta’minot, kadrlar salohiyati va yoshlarni sportga jalb etish mexanizmlarining o‘rni yoritiladi. Shuningdek, davlat siyosati va xalqaro hamkorlik asosida sport tizimini modernizatsiya qilish imkoniyatlari asoslab beriladi.