INSON HUQUQLARINI HIMOYA QILISHDA OMBUDSMAN INSTITUTINING ROLI - Jalilova Sabrina Hamza qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Ombudsman institutining inson huquqlarini himoya qilish tizimidagi o‘rni, uning huquqiy asoslari hamda amaliy faoliyati tahlil etiladi. Ombudsman fuqarolarning buzilgan huquq va erkinliklarini tiklash, davlat organlari faoliyati ustidan parlament nazoratini amalga oshirishda muhim institut hisoblanadi. Maqolada O‘zbekiston Respublikasida Ombudsman faoliyatining samaradorligi, fuqarolarning murojaatlarini ko‘rib chiqish mexanizmlari hamda amaliyotdagi muammolar yoritiladi.