QORIN BO‘SHLIG‘I O‘TKIR JARROHLIK KASALLIKLARIDA ERTA DIAGNOSTIKA VA DAVOLASH SAMARADORLIGINI BAHOLASH - Maxmudova Lolaxon Sa’dulloyevna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada qorin bo‘shlig‘ining o‘tkir jarrohlik kasalliklarida erta diagnostika va davolashning ahamiyati tahlil qilinadi. O‘tkir appenditsit, o‘tkir xoletsistit, ichak tutilishi va perforativ yara kabi kasalliklarda bemorlarni o‘z vaqtida aniqlash va davolash og‘ir asoratlar hamda o‘lim ko‘rsatkichlarini kamaytirishda muhim omil hisoblanadi. Tadqiqot davomida zamonaviy diagnostik usullar, laborator va instrumental tekshiruvlarning samaradorligi hamda erta jarrohlik aralashuvning natijalari o‘rganildi. Natijalar erta tashxis va tezkor davolash bemorlarning sog‘ayish muddatini qisqartirish hamda operatsiyadan keyingi asoratlarni kamaytirishga xizmat qilishini ko‘rsatdi.