LAPAROSKOPIK JARROHLIK USULLARINING AN’ANAVIY OCHIQ OPERATSIYALARGA NISBATAN AFZALLIKLARI VA ASORATLARI TAHLILI - Islamova Shahnoz Sa’dulla qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada laparoskopik jarrohlik usullarining an’anaviy ochiq operatsiyalarga nisbatan afzalliklari va mumkin bo‘lgan asoratlari tahlil qilindi. Zamonaviy jarrohlik amaliyotida laparoskopik usullar kam invazivligi, operatsiyadan keyingi og‘riqning kamligi, reabilitatsiya davrining qisqaligi va kosmetik natijalarning yaxshiligi bilan ajralib turadi. Shu bilan birga, ushbu usulning texnik murakkabligi va ayrim maxsus asoratlari ham mavjud. Tadqiqot natijalari laparoskopik operatsiyalar ko‘plab jarrohlik kasalliklarini davolashda samarali va xavfsiz usul ekanligini ko‘rsatdi.