MADANIY DIPLOMATIYA VA MADANIY MEROS: O‘ZBEKISTONNING XALQARO IMIJINI SHAKLLANTIRISH OMILI SIFATIDA - Sultanmuratova Sayora To’remurat qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada madaniy diplomatiya va madaniy merosning davlatning xalqaro maydondagi nufuzini oshirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekistonning boy moddiy va nomoddiy madaniy merosidan xalqaro hamkorlikni rivojlantirish, milliy manfaatlarni ilgari surish hamda mamlakat imijini shakllantirish vositasi sifatida foydalanish masalalari yoritilgan. Madaniy diplomatiyaning zamonaviy shakllari, madaniy merosni asrash va targ‘ib qilishning dolzarb yo‘nalishlari hamda ularning xalqaro munosabatlardagi ahamiyati ilmiy jihatdan asoslab berilgan.