QADIMGI DUNYO XALQLARI MIFOLOGIYASIDA AYOL ILOHALARI HAQIDA MULOHAZALAR - Abduraimov Dilshodjon Abduraim o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada qadimgi dunyo xalqlari mifologiyasida (asotir-u miflarida) ayol ilohalari (ma’budalari) haqida ilmiy mulohazalar bildirilgan bo‘lib, bunda qadimgi dunyo xalqlari mifologiyasidagi ayol ilohalarining (ma’budalarining) o‘ziga xos xususiyatlari haqida ilmiy qarashlarni, mulohazalarni qadimgi dunyo tarixi hamda qadimgi dunyo xalqlari mifologiyasidagi manbalarga, ilmiy faktlarga (ma’lumotlarga) tayangan holda ayol ilohalardagi umumiy jihatlari haqidagi insoniyatning ilk iptidoiy diniy qarashlari va tasavvurlari orqali mifologik qarashlarning shakllanishi berishi haqida ilmiy mulohazalarni ko‘rib o‘tamiz.