BIOTEXNOLOGIYA YORDAMIDA BIOLOGIK PESTITSIDLAR ISHLAB CHIQARISH VA QO’LLASH - Dilnoza Otaxonova Komiljon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy biotexnologiya usullari yordamida biologik pestitsidlar ishlab chiqarish texnologiyalari, ularning tasniflash tamoyillari, ishlab chiqarish jarayonlari va qishloq xo’jaligi hamda atrof-muhit muhofazasidagi ahamiyati batafsil ko’rib chiqilgan. Fermentatsiya, substrат muhandisligi va genetik muhandislik yondashuvlari asosida olinayotgan biopreparatlarning kimyoviy pestitsidlarga nisbatan afzalliklari tahlil qilingan. Biologik pestitsidlarning samaradorligini oshirish, ishlab chiqarish xarajatlarini kamaytirish va mahalliy xom ashyo asosida importni almashtirish imkoniyatlari O’zbekiston sharoiti uchun muhokama qilinadi.