TA’LIM MUASSASALARIDA SUITSIDAL XULQ-ATVORNING OLDINI OLISHNING PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI - Shukurova Shaxnoza Xushbaqovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Mazkur maqolada ta’lim muassasalarida o‘quvchilar o‘rtasida suitsidal xulq-atvorning oldini olishning psixologik mexanizmlari yoritilgan. Suitsidal xulq-atvor o‘smirlar va yoshlar orasida jiddiy psixologik muammo bo‘lib, uning oldini olishda erta diagnostika, psixologik qo‘llab-quvvatlash va ijtimoiy muhitning roli muhim ahamiyatga ega. Maqolada risk omillari, himoya mexanizmlari va profilaktik psixologik yondashuvlar tahlil qilingan.