QANDLI DIABET VA INSULT KASALLIKLARIGA QARSHI KURASHISH - Ergasheva Aziza Boxodir qizi; Avlaqulov Ulug’bek Maxmudovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annatatsiya: Qandli diabet insult ehtimolini oshiradi, bu esa miya to’qimalariga zarar yetkazishi va nogironlikka yoki hatto o’limga olib kelishi mumkin. Insultning oldini olish uchun diabetga chalingan odamlar qon glyukozasini, qon bosimini, xolesterinni va vaznni nazorat qilishlari kerak. Siz va yaqinlaringiz tez tibbiy yordamga murojaat qilishingiz uchun insult belgilarini bilishingiz kerak..