MATEMATIKA FANINI O‘QITISHDA MANTIQIY FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISHNING AHAMIYATI - Mamasidiqova Dilshoda (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada matematika fanini o‘qitish jarayonida o‘quvchilarning mantiqiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, matematika fanining ta’lim tizimidagi o‘rni, o‘quvchilarning intellektual salohiyatini oshirishdagi roli hamda zamonaviy pedagogik texnologiyalar asosida mantiqiy fikrlashni shakllantirish usullari tahlil qilingan. Matematik bilimlarning kundalik hayot va kasbiy faoliyatdagi ahamiyati ochib berilgan.