INGLIZ TILINI O‘QITISHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR - O‘lmasova Nigora Rustamjon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ingliz tilini o‘qitishda zamonaviy pedagogik texnologiyalarning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Bugungi globallashuv davrida xorijiy tillarni, xususan, ingliz tilini o‘qitish jarayoniga innovatsion yondashuvlarni joriy etish ta’lim sifatini oshirishning muhim omillaridan biri hisoblanadi. Maqolada interfaol metodlar, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, multimedia vositalari, loyiha asosida o‘qitish, masofaviy ta’lim va sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanishning afzalliklari tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy pedagogik texnologiyalarning o‘quvchilarning til ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi roli ham ko‘rib chiqilgan.