TIBBIYOT MUASSASALARIDA NARKOTIK VA KUCHLI TA’SIR QILUVCHI PREPARATLAR MUOMALASIDA HAMSHIRANING O‘RNI VA MAS’ULIYATI - Irgasheva Anora (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada narkotik va kuchli ta’sir qiluvchi dori vositalarini saqlash, hisobga olish hamda ulardan foydalanish jarayonida hamshiraning o‘rni va mas’uliyati yoritilgan. Tibbiyot muassasalarida ushbu preparatlar bilan ishlashda xavfsizlik qoidalariga rioya qilish, hujjatlarni to‘g‘ri yuritish, dori vositalarining noqonuniy aylanishining oldini olish va bemorlar xavfsizligini ta’minlash masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, hamshiralarning kasbiy bilim va ko‘nikmalarini takomillashtirishning ahamiyati bayon etilgan.