SEDATIV DORI VOSITALARINING FARMAKOLOGIK XUSUSIYATLARI VA ULARNING MARKAZIY NERV TIZIMI FAOLIYATINI BOSHQARISHDAGI AHAMIYATI - Xakimova Farog'atxon Nuriddin qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sedativ dori vositalarining farmakologik xususiyatlari, ta’sir mexanizmlari va klinik amaliyotdagi ahamiyati yoritilgan. Sedativ preparatlarning markaziy nerv tizimiga ta’siri, ularning qo‘llanilish sohalari, afzalliklari hamda nojo‘ya ta’sirlari tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy tibbiyotda stress, nevroz va uyqu buzilishlarini davolashda sedativ preparatlardan oqilona foydalanish masalalari ko‘rib chiqilgan.