HUDUDLARDA YENGIL SANOAT KORXONALARINI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Xujakulova Nigora Rustamovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: mazkur maqolada hududlarda yengil sanoat korxonalarini rivojlantirishning zamonaviy mexanizmlari, ularning iqtisodiy samaradorligini oshirish hamda raqobatbardoshligini kuchaytirish masalalari tadqiq etilgan. yengil sanoat tarmog‘ining mamlakat iqtisodiyotidagi o‘rni, hududiy rivojlanish xususiyatlari va tarmoqning barqaror o‘sishiga ta’sir etuvchi omillar tahlil qilingan. shuningdek, investitsiyalarni jalb etish, innovatsion texnologiyalarni joriy etish, ishlab chiqarishni raqamlashtirish, eksport salohiyatini kengaytirish hamda klaster tizimini rivojlantirishning amaldagi holati o‘rganilgan.