PEDAGOGIK AMALIYOT JARAYONIDA MATEMATIKA FANIDAN BAHOLASHNI TASHKIL ETISH - Sharipova Sitora Hikmatovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada pedagogik amaliyot jarayonida matematika fanidan baholashni tashkil etishning nazariy va amaliy asoslari tahlil qilinadi. Ta’lim sifatini oshirishda baholashning o‘rni, zamonaviy baholash metodlari, formatif va summativ baholashning afzalliklari hamda pedagogik amaliyot davrida talabalarning baholash kompetensiyalarini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, matematika darslarida o‘quvchilar bilimini adolatli va obyektiv baholashning samarali usullari haqida fikr yuritiladi.