AL-ANDALUSLIK ABUL AL-QOSIM AL-ZAHROVIYNING ZAMONAVIY TIBBIYOTGA QO‘SHGAN HISSASI - Sardor Norboboyev Abdusamat o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada al-Andalusning mashhur tabibi va jarrohi Abu al-Qosim al-Zahroviyning tibbiyot ilmiga qo‘shgan hissasi tahlil qilinadi. Uning hayoti, ilmiy faoliyati va mashhur “Al-Tasrif” asarining mazmuni yoritilgan. Shuningdek, al-Zahroviyning jarrohlik, farmakologiya, anatomiya hamda tibbiy asbob-uskunalarni takomillashtirish sohalaridagi yutuqlari ko‘rib chiqilgan. Maqolada uning ilmiy merosining Yevropa tibbiyotiga ta’siri va zamonaviy tibbiyot taraqqiyotidagi o‘rni baholanadi.