O‘SMIRLARDA KASB TANLASH MOTIVI - Zivatova Gulbahor Eshmuradovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘smirlarda kasb tanlash motivining shakllanishiga ta’sir etuvchi psixologik, ijtimoiy va pedagogik omillar tahlil qilingan. Shuningdek, kasbiy qiziqish, qobiliyat, qadriyatlar, oila va maktab muhitining kasb tanlash jarayonidagi o‘rni yoritilgan. Maktab psixologining kasbga yo‘naltirish faoliyati hamda o‘quvchilarda ongli kasb tanlash motivini rivojlantirishning amaliy yo‘llari bayon etilgan.