SUD-TIBBIY EKSPERTIZA LABORANTI – TIBBIY MADANIYAT TARG‘IBOTCHISI - Vaxobova Shaxnoza Egamberdievna; Mirxosilova Marg‘uba Miryusupovna; Mirzakarimova Dilafruz Akmalovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sud-tibbiy ekspertiza laborantining jamiyat hayotidagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Sud-tibbiy ekspertiza laborantining biologik namunalar bilan ishlash, laboratoriya tekshiruvlarini tashkil etish va sud-tibbiy xulosalarning ishonchliligini ta’minlashdagi vazifalari tahlil qilingan. Shuningdek, laborantning tibbiy madaniyatni shakllantirish, sog‘lom turmush tarzini targ‘ib qilish, sanitariya-gigiena qoidalariga rioya etishni ommalashtirish hamda kasbiy etika va muloqot madaniyatini namoyon etish orqali jamiyat salomatligini mustahkamlashga qo‘shayotgan hissasi ko‘rsatib berilgan. Maqolada sud-tibbiy ekspertiza laborantining nafaqat laboratoriya mutaxassisi, balki tibbiy-ma’rifiy targ‘ibotchi sifatidagi faoliyati ham ochib berilgan.