OZIQ-OVQAT SANOATI ZAMONAVIY JAMIYATNING AJRALMAS QISMI - Xamrayev Nodirbek (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada dunyo aholisining o’sishi va iqlim o’zgarishlari bilan barchani etarli miqdorda oziq-ovqat bilan ta’minlash tobora qiyinlashib bormoqda. Ekinlar hosildorligini oshirish, saqlash va qayta ishlash usullarini takomillashtirish, yangi oziq-ovqat navlarini yaratishda oziq-ovqat sanoati muhim o‘rin tutadi. Umuman olganda, oziq-ovqat sanoati zamonaviy jamiyatning ajralmas qismidir. Bu aholini nafaqat oziq-ovqat bilan ta’minlash, balki iqtisodiyot, sog‘liqni saqlash va ijtimoiy taraqqiyotga ham salmoqli hissa qo‘shmoqda.