O‘TKIR VA SURUNKALI BUYRAK KASALLIKLARI HAQIDA TUSHUNCHA - Umarov Oʻktam Tovbayevich; Maxatova O‘gʻiloy Qurbonboyevna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘tkir va surunkali buyrak kasalliklarining kelib chiqish sabablari, rivojlanish mexanizmlari, klinik belgilari, tashxislash, davolash hamda profilaktika masalalari yoritilgan. Buyrak kasalliklari dunyo bo‘yicha keng tarqalgan bo‘lib, inson salomatligiga jiddiy xavf tug‘diradi. Kasalliklarni erta aniqlash va samarali davolash ularning og‘ir asoratlarini kamaytirishda muhim ahamiyat kasb etadi.