SUN’IY INTELLEKT VA RAQAMLI IQTISODIYOTNING JAHON GEOGRAFIYASIDAGI YANGI TENDENSIYALARI - To`raxonova Dilfuza Soatmurodovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sun’iy intellekt va raqamli iqtisodiyotning jahon iqtisodiy geografiyasiga ta’siri hamda ularning rivojlanishidagi yangi tendensiyalar tahlil qilingan. Raqamli texnologiyalarning ishlab chiqarish, transport, logistika, qishloq xo‘jaligi va xizmat ko‘rsatish sohalaridagi o‘rni yoritilib, iqtisodiy makonning transformatsiyasi va raqamli tafovut muammolari ko‘rib chiqilgan.