KO’KRAK BEZI SARATONI VA UNI OLDINI OLISH PROFILAKTIK CHORA TADBIRLARI - Jo'raboyeva Nixola Sodiqjon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ishda ko‘krak bezi saratoni, uning tarqalish sabablari, xavf omillari, klinik belgilari, o‘z vaqtida aniqlash va samarali profilaktika choralarining ahamiyati keng yoritilgan. Shuningdek, ushbu kasallikni oldini olish uchun amalga oshiriladigan individual va jamoaviy profilaktika tadbirlari, sog‘lom turmush tarzi, to‘g‘ri ovqatlanish, muntazam tibbiy ko‘riklar va aholining sog‘lomlashtirish xabardorligini oshirishga alohida e’tibor qaratilgan. Ko‘krak bezi saratoni oldini olishda zamonaviy va mahalliy tajribalardan, shuningdek ilg‘or xalqaro tavsiyalardan ham foydalanilgan.