МИЛЛИЙ ВАЛЮТА БОЗОРИНИНГ ШАКЛЛАНИШ ВА РИВОЖЛАНИШ БОСҚИЧЛАРИ - Эргашев Жасурбек Шуҳрат ўғли (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
АННОТАЦИЯ:Ушбу мақолада Ўзбекистон Республикаси миллий валюта бозорининг шаклланиши ва эволюцион ривожланиш босқичлари таҳлил қилинади. Миллий валюта — «сўм»нинг муомалага киритилишидан бошлаб, замонавий рақамли ва эркин конвертация қилинадиган валюта бозоригача бўлган даврдаги иқтисодий ислоҳотлар ёритилган. Марказий банкнинг валюта сиёсатини тартибга солишдаги роли ва истиқболдаги вазифалар белгилаб берилган.