MULTIMEDIA VOSITALARI ORQALI O‘QUVCHILARDA ILMIY VA BADIIY MATN USTIDA ISHLASH KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH - Faxritdinova Shoira Boli qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya.Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida ilmiy va badiiy matn ustida ishlash ko‘nikmalarini multimedia vositalari asosida shakllantirishning pedagogik imkoniyatlari, didaktik asoslari hamda metodik yondashuvlari tahlil qilingan.Shuningdek,ta’lim tizimini raqamlashtirish sharoitida multimedia vositalarining o‘quvchilarning o‘qish savodxonligi, matnni anglash, tahlil qilish, taqqoslash, umumlashtirish, xulosa chiqarish va ijodiy fikrlash kompetensiyalarini rivojlantirishdagi o‘rni ilmiy jihatdan asoslangan.Ilmiy va badiiy matnlarning mazmun hamda uslubiy xususiyatlari o‘zaro qiyosiy tahlil qilinib, ularni o‘qitishda zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanishning afzalliklari yoritilgan