MINERAL O‘G‘ITLAR ME’YORINING O‘RIK DARAXTLARI O‘SISHI VA HOSILDORLIGIGA TA’SIRI - Rajabov Doniyor Boboyorovich; Shamsiddinov Quvonchbek Azamatovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada mineral o‘g‘itlar me’yorining o‘rik (Prunus armeniaca L.) daraxtlarining vegetativ o‘sishi, generativ rivojlanishi hamda hosildorligiga ta’siri tahlil qilingan. Azot, fosfor va kaliyli o‘g‘itlarning turli me’yorlarda qo‘llanilishi natijasida daraxtlarning o‘sish ko‘rsatkichlari, meva sifati va hosildorligidagi o‘zgarishlar ilmiy adabiyotlar hamda agrotexnik tajribalar asosida yoritilgan. Tadqiqot natijalari mineral oziqlantirish me’yorlarini ilmiy asosda belgilash yuqori va sifatli hosil olishning muhim omillaridan biri ekanligini ko‘rsatadi.