NAVOIY VILOYATI TUPROQ-IQLIM SHAROITIGA MOS SHAFTOLI NAVLARINING BIOLOGIK VA XO‘JALIK KO‘RSATKICHLARI - Mavlonov Bahodir Tursunovich; Shavkat Isroilov; Yarashev Komiljon Naimjonovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Navoiy viloyatining tuproq-iqlim sharoitida istiqbolli shaftoli (Prunus persica (L.) Batsch) navlarining biologik va xo‘jalik ko‘rsatkichlari tahlil qilingan. Tadqiqotda navlarning fenologik rivojlanishi, vegetativ o‘sishi, hosildorligi, meva sifati hamda qurg‘oqchilik va yuqori haroratga chidamlilik xususiyatlari baholandi. Olingan natijalar Navoiy viloyati sharoitida yuqori hosil beruvchi va eksportbop navlarni tanlashda muhim ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.