TALABALARDA NOTIQLIK MAHORATINI RIVOJLANTIRISHDA GAMIFIKATSIYA (O‘YINLASHTIRISH) ELEMENTLARINING O‘RNI - Ismoilov Usmonjon Baxramjon o’g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada auditoriyadan tashqari mashg‘ulotlar orqali talabalar notiqlik mahoratini shakllantirishda gamifikatsiya elementlaridan foydalanishning pedagogik, psixologik va didaktik jihatlari tahlil qilingan. O‘yinlashtirish vositalari — ball tizimi, reyting, badge, missiyalar, ro‘l o‘yinlari va interaktiv baholash usullarining nutqiy faollikni oshirishdagi motivatsion ta’siri yoritilgan. Tadqiqot natijalari gamifikatsion muhitda tashkil etilgan mashg‘ulotlarning talabalar notiqligini rivojlantirishdagi samaradorligini isbotlaydi.