ТИББИЙ ХИЗМАТ КЎРСАТУВЧИ КОРХОНАЛАР ФАОЛИЯТИ ХАРАЖАТЛАРИНИНГ ИҚТИСОДИЙ-ИЖТИМОИЙ САМАРАДОРЛИГИНИ БАҲОЛАШНИНГ НАЗАРИЙ-УСЛУБИЙ АСОСЛАРИ - Йўлдошев Бекзод Алишерович (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Аннотация. Мазкур мақолада тиббий хизмат кўрсатувчи корхоналар фаолияти харажатларининг иқтисодий ва ижтимоий самарадорлигини баҳолашнинг назарий-услубий асослари тадқиқ этилган. Соғлиқни сақлаш иқтисодиёти доирасида шаклланган асосий ёндашувлар - харажатларни минималлаштириш, «харажат-натижадорлик», «харажат-фойда» ва «харажат-фойдалилик» таҳлили усуллари таснифланган, уларнинг тиббиёт муассасалари амалиётига татбиқ этилиши имкониятлари кўриб чиқилган. Мақола якунида тиббий корхоналар харажатлари самарадорлигини баҳолашнинг комплекс кўрсаткичлар тизими таклиф этилган.