KUZGI BUG’DOYNING NAVLARI VA FOYDALI XUSUSIYATLARI - Karimova Zarrina Abdurafikovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kuzgi bug‘doyning navlari, ularning asosiy xususiyatlari, agrar sohadagi ahamiyati hamda oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashdagi o‘rni keng yoritiladi. Bug‘doy navlarining agronomik va fiziologik xususiyatlari, hosildorlik salohiyati, qishloq xo‘jaligingizda foydalanish imkoniyatlari va innovatsion yutuqlari tahlil qilinadi. Shuningdek, har bir navning tuproq va iqlimga moslashuv darajasi, kasalliklarga chidamliligi va zamonaviy selektsiya yutuqlari haqida so‘z yuritiladi. Maqolaning oxirida kuzgi bug‘doy navlarini tanlash va yetishtirish borasidagi asosiy tavsiyalar va xulosalar keltiriladi.