MAKTABGACHA TA`LIM YOSHDAGI BOLALAR LAYOQATINI SHAKLLANTIRISH - Rahmatova Fotima Gʻanievna; Vahobova Kamola Komilovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2022)
Annotatsiya: Maktabgacha yoshdagi bolalar, asosan 6-7 yoshli bolalar maktabga tayyorgarligining asosiy belgilaridan biri nutqini rivojlanganligidir. Bolalar bog`chasida har bir guruhda nutq o`stirish bo`yicha egallashi lozim bo`lgan bilim, ko`nikma va malakalarining m`eyori ko`rsatilgan. O`z vaqtida muntazam kundalik faoliyatda, mashg`ulotlar jarayonida dasturda ko`rsatilgan vazifalar amalga oshirilsagina kutilgan natijaga erishiladi.