STARTAP VA INNOVATSION TADBIRKORLIKNI MOLIYALASHTIRISHDA VENCHUR KAPITAL BOZORINING ROLI: YEVROPA ITTIFOQI VA JANUBI-SHARQIY OSIYO TAJRIBASI - Jo‘rayev Sherzod Shavkat o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada startaplar va innovatsion tadbirkorlikning moliyaviy ta’minotida venchur kapital bozorining o‘rni Yevropa Ittifoqi (YI) hamda Janubi-Sharqiy Osiyo (JShO) davlatlari misolida tahlil qilinadi. Tadqiqotda ushbu mintaqalarning venchur kapital infratuzilmasi, investitsion muhit, strategik rag‘batlantirish mexanizmlari va davlat siyosatining startap ekotizimiga ta’siri qiyosiy o‘rganilgan.