AKADEMIK LITSEYLARDA ADABIYOT FANINI O'QITISHDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Haqulova Gulnora Shukurovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Adabiyot fani o‘quvchilarning dunyoqarashini, badiiy didini, fikrlash madaniyatini shakllantirishda muhim ahamiyatga ega. Ayniqsa akademik litseylarda bu fan o‘ziga xos o‘rin egallab, ta’lim sifatini yuksaltirish, yoshlarni har tomonlama tarbiyalashga xizmat qiladi. Zamonaviy davrda ta’lim jarayonlari, shu jumladan adabiyot fanini o‘qitish usullari ham tubdan o‘zgarishlarga uchramoqda. Bu o‘zgarishlarning asosiy maqsadi o‘quvchilarni yanada faol, mustaqil, ijodiy fikrlay oladigan shaxs sifatida tarbiyalashdan iborat. Shu bois akademik litseylarda adabiyot fanini o‘qitishda zamonaviy pedagogik va metodik yondoshuvlarni joriy etish dolzarb masalaga aylanmoqda.