4-O’LCHAMLI FAZODA NUQTALARNING KOLLINEARLIGINI TEKSHIRISH - No'monova Kamolaxon Abdug'opir qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya:To‘rt o’lchovli fazoda nuqtalarning geometrik xossalarini o’rganish zamonaviy matematika va fizikaning muhim sohalaridan biridir.To'rt o'lchovli fazoda kollinearlikni tekshirishning 3 xil usulini ko’rsatib o’tdim: vektorlar nisbati, determinant, skalar ko'paytma  usullari. Har bir usulning hisoblash murakkabligi, sonli barqarorligi va amaliy qo'llanish sohalari aniqlandi. Determinant usuli eng universal va ishonchli usul sifatida tavsiya etilgan. Ushbu maqolada 4-o’lchovli fazoda berilgan nuqtalarning bir to‘g‘ri chiziqda yotishini tekshirishning turli usullari ko‘rib chiqiladi.