QADIMGI MISRNING OHIRGI SAHIFALARI: SO’NGI PODSHOLIK DAVRIDA MISR - Ismonaliyev Fazliddin Farxodbek o’g’li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Ushbu maqolada Misr tarixidagi so‘nggi podsholik davri — mil. avv. XI–VIII asrlar oralig‘ida hukmronlik qilgan XXI–XXV sulolalar davri tahlil qilinadi. Maqolada siyosiy jarayonlar, mahalliy hokimiyatning kuchayishi, Liviya va Nubiya sulolalarining siyosiy ta’siri, Amon ruhoniylarining mavqei, shuningdek, bu davrni inqirozga olib kelgan ichki va tashqi omillar yoritiladi. Tadqiqotning asosiy maqsadi — so‘nggi podsholik davrining tarixiy jarayonlari, uning Misr madaniyati va davlat tuzumiga ta’sirini ilmiy asosda ko‘rsatishdan.