EKOLOGIK XAVFSIZ VA EKSPORTBOP BOGʻDORCHILIKNI RIVOJLANTIRISHNING INNOVATSION YOʻLLARI - Xalmuminova Gulchexra Qulmuminovna,; Yo’ldosheva Feruza Abduzoir qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Mazkur maqolada bogʻdorchilik sohasida ekologik xavfsizlikni taʼminlash va eksportbop mahsulot yetishtirishning innovatsion yoʻllari tahlil qilinadi. Hozirgi globallashuv jarayonida xalqaro bozorda raqobatbardoshlikni oshirish uchun ekologik toza va yuqori sifatli mahsulot ishlab chiqarish muhim ahamiyat kasb etmoqda. Shu maqsadda zamonaviy agrotexnologiyalar, biologik himoya vositalari, tomchilatib sugʻorish tizimlari, raqamli monitoring usullari va organik dehqonchilik tamoyillarini keng joriy etish zarur. Ushbu maqolada innovatsion yondashuvlarning afzalliklari va amaliy samaradorligi ilmiy jihatdan asoslab berilgan.