INGLIZ VA O‘ZBEK TILIDA TRANSPORT VOSITALARINING NOMLANISHI - Bo‘riboyeva O‘g‘iloy,; Sobirov Otabek Qodirovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillarida transport vositalarining nomlanishi, ularning leksik-semantik xususiyatlari, qo‘llanish doiralari hamda tarjima jarayonidagi farqlari yoritiladi. Har ikki tilda transport atamalari tarixiy taraqqiyot, madaniy muhit va texnik rivojlanish bilan bog‘liq holda shakllangan bo‘lib, ayrim nomlar mazmunan uyg‘un, boshqalari esa milliy-madaniy omillar tufayli farqlanadi. Maqolada yer, havo, suv va maxsus texnik transport vositalarining nomlari qiyosiy tahlil qilinadi. Shuningdek, ingliz tilidagi ayrim transport birliklarining o‘zbek tilida to‘g‘ridan-to‘g‘ri muqobili bo‘lmagan holatlar ham yoritiladi. Tadqiqot natijalari til o‘rganuvchilar, tarjimonlar va filologiya yo‘nalishidagi talabalar uchun amaliy ahamiyatga ega.