NOTIQLIK TURLARI VA NUTQ KO`RINISHLARI - Adilbayeva Ozoda, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada notiqlik san’atining turlari va nutq ko‘rinishlarining zamonaviy kommunikatsiya jarayonidagi o‘rni, ahamiyati hamda ularni samarali qo‘llash yo‘llari yoritiladi. Shu bilan birga, nutq madaniyati, nutq texnikasi, auditoriya bilan muloqot va kommunikativ mahorat tarkibiy jihatlari o‘rganiladi. Maqola ilmiy-nazariy manbalar tahlili asosida yondashuvlarning dolzarbligi hamda natijalar talqinini o‘z ichiga oladi. Yakunda taklif va xulosalar berilgan.